tisdag 10 november 2009

Vinterns intåg

Ja...nu har vintern börjat ta sitt järngrepp om Norrland. Måndag morgon så var bilen täckt av en isskorpa som inte lät sig pareras utan motstånd. Flera milliliter låsspray hjälpte då låset var totalt ihopfruset. Tur att jag veckan innan sett låssprayen i smedjan, annars hade jag nog inte tagit mig till dagis och jobb. Det känns som det är mörkt jämt- charmigt till en början tills tröttheten kommer. Men det är klart att det är mysigt att tända både en brasa och en massa ljus. Magnus har hamstrat på IKEA. Ljus alltså. Min far har flytt till Hua Hin och stannar där till april. Lockande, men ack så omöjligt. Jag har löst ett Guldkort på Storjöhallen och försöker träna och håla igång för att inte förlamas av vintern. Kul, kul att träna. Siktar på tjejmilen i september 2010. Då ska alla leder och muskler vara redo för 10 kilometer- på asfalt...jag vet ju att jag gör 9 km på ett barkspår- så nog ska det väl gå ändå. Knäelände..Tålamod och målmedvetenhet...inte mina starka sidor men jag ska se om jag inte kan överbevisa mig själv.

Grabbarna sitter upp helt absorberad av Stuart Little. En bisarr historia om en pojke som av någon anledning är en mus. Kanon tycker killarna. De är fantastiska just nu- mycket vilja men lika mycket charm. Albin har börjat prata riktigt bra- låter inte som den svenska kocken längre. Han har börjat leka riktiga lekar och brevidlekens tid är över. Axel är inne i ett bokstavsil och smakar på alla ljud och bokstäver. Om vi bara orkar odla detta så läser han nog innan skolan. Magnus är på jobb i Sundsvall- hockeyevenemang. Trivs bra hemma istället för i en kall ishall. Plikten kallar- tvätten. Om jag vore rik skulle jag har en dam/herre som avlastade här hemma. Så kul vi skulle ha istället för att dra damsugaren. Imorgon fyller kusin Ivan 6 år! Grattis raring.

1 kommentar:

Camilla sa...

Du är duktigt som tränar. Heja!!! Jag gör också mitt bästa, men det blir mest power pump eftersom det gör ont i hälsenan.... Ska på återbesök på måndag. Om du undrar över dina barns val av film så kan jag ju säga att "storkusinerna" ser på "morgontv" innan de ska till skolan och programmen mellan 06.00 och 07.00 är nog riktade till målgruppen 1-3 år..... Men de har sååå svårt att slita sig när de ska klä på sig. Kram Camilla